Arbejde & Fritid

Claes

Claes arbejder ved universitet Hohenheim – landbrugs universitetet. Claes arbejdede som forsknings assistent for Hans Griepentrog der er professor på instituttet Mess- und Prüftechnik. Claes underviser, skriver artikler og programmerer på robotten “Armadillo Scout”.
Hohenheim er et slot hvor universitets administration ligger. Slottet har sin egen vinmark og en stor park med botanisk have. I januar 2013 er han startet på sin Ph.D også under Hans.

Karina

Karina har afleveret sit afgangsprojekt på DTU og har taget nogle fag ved Stuttgart Universitet der omhandler solceller. I marts 2013 er hun blevet færdig og søger job i Stuttgart indtil barslen starter i juli.

Ved siden af studierne har hun arbejdet på Uni Hohenheim. Sammen med Claes testes robotten fx. og ellers fyldes der indhold på afdelingens hjemmeside:
Mess- und Prüftechnik

Til Karinas projekt skulle der bruges nogle målinger af hvor meget energi robotten forbruger når den kører.
På youtube ligger en lille film hvor robotten kører 10 meter frem i en stor indendørs sandkasse: Youtube klip med robotten

Fritid

I fritiden bruger vi meget tid på at klatre i byens store klatrecenter.
Efter vores sidste flyttelæs kom til Stuttgart i februar 2013 og Claes har fået værktøjsbord og værktøj  herned, bruger han meget tid på at lave knive. Det er lidt et problem i forhold til at sidde og larme for meget på altanen om aftenen, så hjemmesiden om knive bliver også flittigt opdateret.

Karina har kastet sig over strikning. Elke, vores anden mor, som har hjulpet os rigtig meget med praktiske papir ting i Tyskland  har inviteret Karina med i hendes “strikkeklub”. Så der strikkes hjemme hos Elke (og Herbert) ca. en gang om ugen. Og når man kommer i gang med nogle lidt sjovere projekter, bliver der også strikket en del mens man er hjemme om aftenen.

Hver anden søndag fra kl. 20 spiller vi brætspil med en håndfuld af Claes’s kollegaer fra Hohenheim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − five =